Gyakori kérdések

Tényleg elég rendbe tenni a gondolkodást és attól meggyógyul az ember?
Igen. Ha valaki kellően átalakítja gondolkodását, akkor átalakul viselkedése is, valamint megváltoznak szokásai és másképpen fogja kezelni helyzeteit, kapcsolatait, érzelmeit is. Másképp fog tekinteni a világra és benne magára. A lényeg a kellő átalakításon van. Ha ez megvan, akkor a gyógyulás „menthetetlenül” bekövetkezik.

A bioenergetikusok csodadoktorok?
Nem. A bioenergetikusok nem csodadoktorok. Időnként csodálatos gyógyulások történnek kezeléseink hatására. Ennek örülünk, persze, de a magyarázattal sokszor mi is adósok maradunk és legfeljebb azt tudjuk mondani: „Az isteni kegyelem ismét megnyilvánult rajtunk keresztül.”. Ilyenkor az történik, hogy pácienseink azon részei, melyeket ébertudatosan nem érzékel, olyan dolgokat tanulnak meg a kezelések során, amiknek hatása áttevődik a fizikai testre is.
Továbbá, ahogy nincs két egyforma fodrász vagy orvos, ugyanúgy nincs két egyforma bioenergetikus sem.

A légzés megváltoztatása tényleg ennyi mindenre jó?
A légzés egészségesebbé tételével sejt szinten javul az oxigénellátás. Ez rengeteg tünet elmúlását, betegség megszűnését, javulását eredményezheti. Egyes légzésterapeuták szerint 150-féle betegség terápiájában lehet hasznosítani a légzés megváltoztatását. A krónikus betegségeknél egyértelműen hasznos, ha valaki ezt a módszert is felhasználja gyógyulása, javulása érdekében.

A reikis beavatás utóhatásai drámaiak is lehetnek?
Nem. A reikis beavatás után valóban lehetnek a megtisztulási, gyógyulási folyamatok következményeként különböző változások. Ez lehet szagosabb izzadás, kisebb megfázás jellegű időszakos legyengülés, erősebb színű és erősebb szagú vizelet, álomélet megváltozhat és még hasonló jellegű tünetek fordulhatnak elő. Ha valaki nagyon erős tüneteket tapasztal egy reikis beavatás után, akkor annak megvannak a beavatástól független okai, pl. megfázás, valamilyen betegség lappangása véget ért.

A pszi-sebészeti kezelések során tényleg véres szövetek kerülnek a test felületére?
Ez is előfordulhat egyes esetekben, de ettől még a terápiás hatás nem lesz nagyobb, mintha ez nem történik meg. Egyik tanárom, Michel Carayon több olyan beavatkozást is végzett, amikor, a későbbi szövettani vizsgálatok szerint, meg nem határozható milyen emberi szövetek kerültek a kezelés hatására a páciens bőrére.
Ha én végzek pszi-sebészeti beavatkozást, akkor ott nincsenek véres megnyilvánulások. Hideg, meleg, bizsergés és hasonló élmények igen.

Kineziológiai kezelést kaptam, mégsem javulnak a tüneteim. Miért?
Nagy valószínűséggel az történt, hogy bár csökkent vagy megszűnt a kezelt ügyön a stressze, de az új, a helyes viselkedést nem kellően gyakorolja életében. Visszahúzzák régi viselkedési mintái. Lehetséges még továbbá, hogy
  • nem arra betegségre, tünetre kapott kezelést, amit nehezményez
  • szükség lenne még egy vagy két kezelésre
  • nem végezte el kapott házi feladatait kellő pontossággal
  • nem telt el még kellő idő a kezelés óta (Egy kineziológiai kezelés hatása a fizikai testen gyakran csak két-három hét vagy egy hónap után nyilvánul meg.)
  • nem is kineziológiai kezelést kapott, csak azt mondták Önnek, hogy azt kapott. (Egy kineziológiai kezelés során mindig van izomtesztelés. Ha Önnél nem volt izomtesztelés, azaz nem „nyomkodta” a kezét vagy lábát a terapeuta, akkor nem kineziológiai kezelést kapott.)
Hisz Ön a homeopátia hasznosságában?
Igen, hiszek. A manapság általánosan elismert gondolkodás gyógyítási téren kémiai jellegű. Az emberek többsége nem hiszi el, nem tudja, hogy van egy tágasabb szemlélet is, a fizikai. Vannak rezgések, hullámok, frekvenciák is, nemcsak molekulák. Vannak gyógyító és megbetegítő rezgések, frekvenciák és molekulák is. A molekulák is rezgéseket, frekvenciákat hordoznak. A homeopátia a rezgések, frekvenciák világában fejti ki hatását, ezért felesleges dőreség „tőle” a kémiai hatást elvárni. A „Nincs már benne egyetlen molekula sem a gyógyszerből, mégis hat”? - kérdésre ezért csak azt lehet válaszolni, hogy a homeopátiás szerek teljesen más mechanizmus alapján működnek, mint a gyógyszeripar termékei.

Rákos vagyok. Menjek kemoterápiára vagy sem?
Ez nem ilyen egyszerű, többnyire. A jó az lenne, ha egy időre félre tudná tenni félelmeit és megkérdezné a testét arról, hogy kapjon-e kemoterápiát vagy elég a természetgyógyászat. A válaszban még biztosnak is kellene lennie, ha kapott. Ez keveseknél adatik meg, ezért többnyire jó, ha a rákos beteg mindkét lehetőséget kihasználja gyógyulása érdekében. A klinikait is és a természetgyógyászat által biztosíthatót is. A kettő együtt többnyire jobb esélyjel szolgálja a gyógyulást, mint csak az egyik.

…. betegségem van. Jó nekem a …. táplálkozás?
Minden ember más. Ami az egyiknek jó, lehet a másiknak nem. Érdemes táplálkozási kérdésekben tájékozódni szakembereknél (dietetikusok), de sokszor jó ötleteket kaphat akár még a Facebook-on is, de az internetről származó információkat jó, ha kellő fenntartással kezeli, mert időnként rettenetes marhaságok jelennek meg csoda módszerként.

A kineziológiai izomteszt jó eszköz arra, hogy meg lehessen állapítani vele azt, hogy milyen táplálkozás, mely ételek és italok milyen mennyiségben elfogyasztva szolgálják egészségét. Többnyire nem lehet egyből kitesztelni a táplálkozásra vonatkozó ajánlásokat, előtte még oldani szükséges a táplálkozáshoz kapcsolódó stresszeket és jó, ha a betegséget okozó viselkedéseken is dolgozik páciensén a kineziológus mielőtt pl. a paradicsomot, a céklát vagy éppen a ketogén diétára vonatkozó ajánlásokat kiteszteli.

Ha kérdése van, írjon nekem a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. -ra és válaszolok rá.