Miért és miként fejlessze magát a természetgyógyász?

on .

Miért? Azért, hogy hatékonyabban tudjon kezelni. A gyógyító ember azért jó ha fejleszti szellemi, spirituális képességeit, mert így átalakul energiarendszere. Magasabb frekvenciájúvá válik. Ezáltal olyan dolgokra érezhet rá, vezetheti el intuíciója, amire korábban nem, és olyan dolgokat érzékelhet páciensénél, ami sokat segíthet terápiás munkájában. Ez nem csak bioenergetikusoknál jó, ha megtörténik. Jó az egy fitoterapeutánál, masszőrnél vagy egy kineziológusnál is. A magasabb frekvenciára hangolódás az intuíció fejlesztésén túl azt is eredményezi, hogy az átalakult energiarendszer miatt a gyógyító ember egész lénye átalakul és alkalmasabbá válik a gyógyításra. Páciensei egyre jobban kezdik magukat érezni jelenlétében, egyre könnyebben megnyílnak és pont azokat a dolgokat úgy mondják el, ami a gyógyulásuk szempontjából éppen szükséges. Sokszor nem is az a fontos, ami elhangzik, fizikailag megtörténik egy gyógyító–páciens találkozás során, hanem ami finomenergetikai szinten az aurák között történik és aminek a hatását igen nehezen lehet bebizonyítani.


Fontosnak tartom megjegyezni azt, hogy a magasabb frekvenciára hangolódás miatt a gyógyulásban segítő szellemi erők is így mindinkább meg tudnak jelenni a gyógyító aurájában, ami jót tesz a gyógyító embernek és páciensének egyaránt. Ennyit a miértről. És akkor jöjjön a miként.

Ennek jó sok módja van. Sorolok néhányat:
 • gyakorlás, munka
 • tanulás
 • meditáció fizikai tartalmakkal
 • meditáció szellemi tartalmakkal
 • koncentrációs gyakorlatok
 • energetikai gyakorlatok
 • saját tünetek megértése, kezelése
 • ima
 • Ho'oponopono
 • választás (nem politikai)
 • kérdés + válasz
 • oktatás, tanítás
 • és amit még kihagytam
Nézzük őket egyenként egy kicsit bővebben.

Gyakorlás, munka. Ha gyakorol, dolgozik a gyógyító ember, akkor elmélyül, nagyobb lesz tudása és a magasabb intelligencia, Isten felé is azt demonstrálja, hogy ő igenis ebben a dologban fejlődni akar. Az akarat nagyon sok mindent lehetővé tesz, amit esetleg született tehetségben nem kapott meg az ember.

Tanulás. Hasonló az előzőhöz. Ez azért sokaknál azért is szükséges még, hogy egyáltalán meglegyen az ismeretük ahhoz, hogy a földi hatóságok számára bizonyítani tudják felkészültségüket. Ha már megvan pl. az ETI vizsga, akkor meg azért helyes folytatni a tanulást, hogy növelje a rálátást szakterületére, más szakterületekre. Sok szakmailag hasznos dolog van leírva könyvekben, cikkekben, hangzik el előadásokon, tanfolyamokon.

Meditáció fizikai tartalmakkal. Ez lehet pénzbevonzó gyakorlat, gyógyulási folyamat elképzelése, egyre többen jönnek a rendelésemre vizualizálása és még sok minden más. Itt az a lényeg, hogya meditáció tartalma fizikai jellegű legyen. E módszer egyik legjobbja az agykontroll, ami hazánkban a legelterjedtebben használt meditációs módszer. Különösen jó, ha a meditáció végére oda tesszük azt a mondatot, amit a módszer megalkotója Jose Silva mondott: „Ezt, vagy valami ennél is jobbat, ami minden érintett javát szolgálja.”.

Meditáció szellemi tartalmakkal. Ez is meditációs gyakorlat, mint az előző, de tárgya nem fizikai jellegű, hanem szellemi. Pl. a rózsakeresztes meditáció; egy növény elképzelése, amint a magból kifejlődik, virágzik, termést hoz, majd elfonnyad, elporlik. Fontos, hogy ezen meditációk közben is dolgozzon a lelkünk és érzelmileg is érezze át a gyakorló azt, hogy ezek a szellemi tartalmak miként mozgatják meg a lelkét. Ezek a meditációk nagyon jók az ESP fejlesztésére, mivel a fizikai világból úgy viszik el az embert, hogy közben egészségesen kapcsolódik a szellemi világhoz.

Koncentrációs gyakorlatok
A koncentrációs gyakorlatok „mindössze” abból állnak, hogy választ magának egy egyszerű tárgyat  az ember és felidézi magában annak képét, valamint elképzeli, hogy mi mindenre lehet azt felhasználni. Pl. gombostű, dobókocka, befőttes gumi, stb. Ezt az állapotot jó, ha a meditáló ember minél tovább fenntartja és pl. a gombostűvel kapcsolatos dolgok mellé nem enged semmi mást, pl. be kell fizetnem a csekkeket.

Energetikai gyakorlatok
Az energetikai gyakorlatok egyrészt mint koncentrációs gyakorlatok fejlesztenek, másrészt olyan energetikai rendszert segít létrehozni gyakorlójában, ami növeli vitalitását, egészségét. A csi-kung és a jóga bőségesen tartalmaznak ilyen gyakorlatokat, de a kineziológiai auramegerősítés is ilyen.

Saját tünetek megértése, kezelése
Mindenkinek vannak ilyen, olyan kisebb nagyobb testi tünetei. Ennek mindnek megvan az oka. Ha ezeket megérti az ember, akkor a szükséges változtatások végrehajtása javítja az ESP-t, növeli a gyógyász frekvenciáját. A megértésre és a kezelésre nagyon jó módszer a Brandon Bays által kidolgozott belső utazás, és vannak más jó módszerek is még, pl. theta healing, kineziológia, de mindezek általában külső, szakértő segítséggel történnek gyorsabban.
A tünetek megértésében sokat segíthetnek a különböző táblázatok, atlaszok, könyvek, melyek a betegségek, tünetek lelki hátterét igyekeznek feltárni. Ezek nem mindig találnak telibe, de sokszor adnak segítséget a pontos okok feltárásában.

Ima
Az ima 5 féle lehet (hálaadó, dicsőítő, kérő, bűnbánó, közbenjáró). Ha a gyógyász a legmagasabb frekvenciájú erőhöz, lényhez fordul, akkor biztos, hogy jó helyen jár. Bármelyik imafajta jó. Mindig az adott helyzethez megfelelőt kell gyakorolni és az eredmény pedig megérkezik tennivalókban, ötletekben, képességek fejlődésében.

Ho'oponopono
Ez a módszer is tulajdonképpen egy ima. Négy rövid szóból, szóösszetételből áll (szeretlek, sajnálom, kérlek bocsáss meg, köszönöm) és ezeket kell ismételgetni, miközben gyakorlója ügyében az isteni minőséghez fordul. Az öt imafajtából négy benne van, csak a dicsőítő nincs, így nagyon „tömören” lehet vele imádkozni egyidejűleg tág teret ad az imádkozó egész lényének.

Választás (nem politikai)
Minden nap sokszor választunk jó és rossz között. A halogatás is egy vagy több választás. Választunk gondolataink terén, választunk érzelmeink kezelésénél, választunk viselkedésünkben, választunk ételeket, italokat, filmeket, szóhasználatot, beszédet, stílust, társaságokat, választunk abban, hogy minek, kinek, mennyire adjunk időnket, energiáinkat. Mindezen választások egyértelmű hatással vannak egész lényünkre, egész energiarendszerünkre, érzékelő képességeinkre.
Ha a választás csak a tetszik–nem tetszik között van, akkor az kevésbé szolgálja a javunkat, mintha az a jó és rossz közötti választás. Nagyon más minőségek. Sokszor tudjuk mi a jó, de a tetszik elhúz minket. Néhány példa: adjak számlát, kérjek számlát vagy sem, megigyak egy pohár bort vagy sem, engedek a haragomnak vagy sem, elolvassam a Harry Pottert vagy sem, miként szólok a szomszédomhoz, és így tovább.
Napközbeni választásaink minőségére válaszul az angyali világ éjszaka szellemi érzékszerveink „nyitásával-zárásával” válaszol. Érzésem szerint ez az, ami a legmeghatározóbb ESP képességeink alakulása szempontjából.

Kérdés + válasz
Ha felteszünk egy kérdést az választ hoz létre az elmében. Ha felteszi valaki pl. azt a kérdést, hogy Krisztus helyeselné-e, hogy „Ellopták a kerékpáromat, lopjak én is egyet magamnak?”. Erre a kérdésre még elég egyértelmű a válasz, remélem. Az már egy nehezebb kérdés lehet, hogy „Miben kell nekem ahhoz változnom, hogy a három éves gyerekem könnyebben jusson át a dackorszakon?” Ha jól kérdezgeti magát az ember, akkor nagy valószínűséggel jobb választásokat fog hozni, mint anélkül.

Oktatás, tanítás
Ha valaki oktat, tanít valamit, főleg azokat az ismereteket, amelyekben már előrehaladt, de még szeretné fejleszteni magát, akkor a hallgatóság és a hozzájuk kapcsolódó szellemi erők segíteni fogják az oktatót a mélyebb megértésben. Ha pl. valaki Reiki tanfolyamokat tart, de lehet az akár masszázs tanfolyam is, akkor abban a dologban, ha nem is tűnik fel neki egyrészt mélyül a tudása, másrészt mindinkább birtokába kerül az adott módszer, továbbá, ha jól akarja csinálni az oktatást, akkor a szellemi érzékszervei is tovább nyílnak.
A lényeg a szándékon van. Ha jól akarja csinálni az oktatást valaki, nemcsak esetleg rutinból, akkor az bizony fejlesztő hatású még az esetben is, ha hallgatósága mindössze 1 fő.

És amit még kihagytam
Sok más módszer van biztos még. Néhányról én is hallottam, de ezeket nem ismerem annyira, hogy írjak is róluk. Íme néhány: mantrázás, légzőgyakorlatok, étkezési megfontolandók, böjt, harcművészetek, stb.

A fejlődése érdekében mindenkinek magának érdemes összeállítani egy „szabályzatot”, amit aztán követ. Úgy a jó, ha nem valaki kívülről állítja össze ezt a dolgot, hanem az egyén saját maga számára dolgozza ki és időnként persze át is alakítja szellemi útjának tennivalóit.