A rák kezeléséről, gyógyításáról

on .

A rák érzelmi szinten az elfojtott haragok, sértődések, bánatok, bűntudatok, félelmek „eredményeképpen” jön létre. Ehhez jön még a gondolkodás szintjén az egoisztikus, nem változtatok, valamint a lemondok a valódi céljaim megvalósításáról működés, és még esetleg más helytelen, egészségtelen gondolkodás. Fizikai szinten „kiegészül” ez még toxikus anyagokkal, környezeti hatásokkal, egészségtelen életvezetési tényezőkkel, életmóddal és a genetikai háttérrel. Sok minden okozhatja a rákot, de talán az a fontosabb, miként lehet belőle kigyógyulni.Nálam a terápia az alábbiakból áll:

1. Mindenekelőtt tisztázni kell, hogy mit akar az életben a rákbeteg. Nem a jó lenne, meg a bárcsak, hanem amit igazán akar, ami kell neki. Valami bakancslista-féle, de úgy, hogy az is benne legyen, amire 10 év sem elég! Ha kell, le kell ásni a betegnek lelke legmélyébe, hogy ténylegesen valódi, erős motivációt találjon a gyógyuláshoz. Olyan, amiért érdemes élnie.

2. Az orvosi utasítások betartása! Ha kemoterápia, akkor az, ha sugár, akkor az, ha műtét, akkor az. Ha a beteg nagyon bízik magában és/vagy az alternatív terápiákban, akkor legfeljebb kérjen időt, haladékot, de semmiképpen ne menjen szembe az orvosokkal. Velük együtt, nem ellenük! A hagyományos orvosi terápiát esetleg tényleg érdemes szüneteltetni, de a diagnosztikai vizsgálatokra jobb, ha elmegy. Ezek az eredmények kellenek kezelő orvosának és jól jönnek a betegnek is. Ezekből látható, merre haladnak folyamatai.

3. A szénhidrát, ezen belül is a finomított szénhidrát bevitel lehető legteljesebb leállítása! Nincs édesség, méz, tészta, fehér kenyér, krumpli, fehér rizs. Legfeljebb kevés teljes kiőrlésű pirított kenyér, barna rizs. Még a gyümölcsevés is jobbára szüneteljen. Dr. Warburg már több mint 75 éve kimutatta, és azóta még sokan mások, hogy a rákos sejtek szénhidrát fogyasztás esetén gyorsabban nőnek. Sok, sok zöldség! Abból is főleg a levek. Ez a fajta táplálkozás általában nem kellemes, főleg az elején, de nem is úgy kell rá tekinteni, hogy élete végéig így kell étkeznie. Ez egy terápiás étkezés és addig kell folytatni, míg egyértelműen meg nem szűnt a betegség a leletek szerint is.

4. Enni csak akkor egyen, ha tényleg éhes a beteg és tudja, hogy mit akar enni, amit pontosan meg is nevez. Egyáltalán nem baj, ha a rákbeteg három napig nem eszik, mert nem éhes. Érdemes hozzászoktatni a testet a nemevéshez, a böjthöz. Ha egyből nem esne jól, akkor fokozatosan érdemes bevezetni.

5. A fehérje fogyasztást is optimalizálni (húsok, tejtermékek). A fehérjéket nehéz megemészteni. Sok energiát igényelnek. A rákos sejteket a többi sejt éhség esetén egyszerűen táplálékként megeszik. Jó fehérjeforrás! Azért nem szoktak a rákosok általában igazán éhesek lenni, mert biológiai intelligenciájuk is jól jelzi, hogy nem kell sokat vagy egyáltalán enniük. Sajnos a közhiedelem az, hogy a beteget etetni kell, mert akkor lesz energiája gyógyulni. Ez egy szép nagy téveszme, főleg rák esetén! A beteg, főleg ha békén hagyják, tudja mi a jó étel a számára.

6. A légzés átalakítása. Ehhez a gyakorlás min. napi egy óra. Az egészséges légzés megnöveli a sejtek oxigénnel való ellátottságát, a rákos sejtek által termelt tejsavat segít kihajtani, lebontani, ráadásul a hajszálerek tágulását is okozza, ami nagyon jól jön a gyógyuláshoz. Az immunrendszert is erősíti, támogatja. (Ehhez ajánlom könyvemet, A légzés gyógyító ereje-t.)

7. A programozott víz ivását szintén javaslom. Kell egy palack, amire pozitív, gyógyulást programozó mondatokat, szavakat kell írni. Pl. egészséges vagyok, egészséges a ….......-m, egyre jobban vagyok, meggyógyulok, gyógyult vagyok, stb. Csak ebből igyon vizet a gyógyuló.

8. Pszichológiai, kineziológiai kezelések a haragok, sértődöttségek és más negatív érzelmek, stresszek kezelésére. A megbocsátás megtanulása és gyakorlása, önmaga felé is. Hetente egyszer javaslom.

9. Naponta legalább háromszor 20 perc vizualizáció. Relaxáltan el kell képzelni a gyógyulást, a gyógyult állapotot, és a hozzá tartozó lelki állapotot. Érdemes elmenni pl. egy agykontroll tanfolyamra, ha az egészségi állapot lehetővé teszi. Lehet használni CD-ken kapható meditációkat vagy a youtube-on is érdemes körülnézni. Nagyon hasznos még az agykontroll ultra szemináriumának elvégzése és az ott tanult technikák alkalmazása.

10. Reiki kezelések. Be kell avatni a beteget a módszerbe (Van erre bőven Reiki mester). Napi legalább egy óra reikis kezelés egy vagy több részletben. Jó, ha családtagok, barátok szintén beavatást nyernek a módszerbe és ők is kezelik a beteget.

11. Ha lehet érdemes egyéb bioenergetikai módszerrel (pszi-sebészet, szellemgyógyászat, angyalterápia, stb.) is próbálkozni. A gyakoriság változó, de heti egy általában javasolt.

12. Táplálékkiegészítők szedése: Culevit, C, E, B stb. vitaminok, flavonoidok, teák, stb. Érdemes kiteszteltetni kineziológussal, bioenergetikussal vagy biorezonanciásan.

13. Belső utazás (Brendon Bays könyve kapható ehhez) hetente legalább kétszer. Ehhez kell egy családtag vagy barát, aki erre alkalmanként 2-3 órát rászán és le is tud vezetni egy ilyen utazást. Ha van erre pénzügyi fedeztet, akkor persze jól jön a szakszerű segítség. Vannak már e területen Magyarországon is szép számmal magasan képzett terapeuták.

14. Pozitív mondatok mantrázás szerű mondogatása. Pl. napról napra minden tekintetben egyre jobban, jobban és jobban vagyok; megszűnik a tumorom, gyógyulok és okulok; stb.

15. Testmozgás. Tévesen sokan azt hiszik, hogy a rákos embernek jót tesz az állandó pihenés, mert akkor minden energiája a gyógyulásra fordítható. A helyzet azonban az, hogy a megfelelő mozgás energiát termel, illetve lehetővé teszi az energiák szabadabb áramlását a testben. A testmozgás olyan legyen és annyi, hogy essen jól a betegnek. A legjobbak a nyújtó, lazító gyakorlatok, a jóga és az olyan mozgások, ahol széles, nagy mozdulatokkal történik. A testmozgás megfelelő légzéssel kombinálva nagyon jó hatású.

16. Gyógyulási történetek olvasása, nézése. Nagyon inspiráló és hasznos dolog gyógyultrákbetegek történeteit olvasni, nézni. Szerencsére ezekből már van bőségesen, az interneten is.

17. És még sok minden más: EFT, AFT, homeopátia, csí gépek, kristályok, akupunktúra, masszázs, családállítás, éneklés, vidám filmek nézése, nevetés, biorezonanciás kezelések, állatterápia, művészetterápia, ösztönző sikertörténetek olvasása és nézése, geoterápia, és még ami lehetséges.

Mint látható az általam javasolt rákterápia meglehetősen sok időt igényel a pácienstől, esetleg még környezetétől is, és még anyagilag is meglehetősen megterhelő lehet, főleg ha a család anyagi lehetőségei nehéz állapotban vannak. A legfontosabb az, hogy a fókusz maradjon végig a gyógyuláson és nem szabad másnak, félelemnek, aggódásnak teret engedni. Ha az immunrendszer nem omlott össze és tényleg komoly élni akarás és alkotási szándék van az a betegben, akkor az általam javasolt terápiát követve legalább 90 % esélyt adok a gyógyulásra.

Konkrét esetben jöjjön el egy konzultációra, kezelésre, és akkor le lehet szűkíteni ezt a hosszú listát arra, ami az Ön vagy családtagja, ismerőse esetében a leglényegesebb.