Reiki

Következő Reiki lI - tanfolyam

2023. január 14. Dunaújváros, (Egészségház) Liget köz 7., 9 - 16 óra, Díja: 34.500 Ft/fő 

Következő Reiki I - tanfolyam

2022. december 27. Dunaújváros, (Egészségház) Liget köz 7., 9 - 16 óra, Díja: 27.000 Ft/fő 

A Reiki, magyarul univerzális életenergia, az univerzumban található intelligens energiák egyike. Ez az energia segíti a gyógyulási, a tudatosodási folyamatokat, a relaxációt, a stresszek oldását és általában csökkenti a fájdalmakat.

A Reiki közvetítésére beavatás útján válik képessé valaki, melyet egy Reiki tanár vagy mester hajthat végre. A beavatás során a beavatott személyen belül egy energetikai csatorna kerül kialakításra, melyen keresztül majd a Reiki energiát áramoltathatja. Ez az energetikai csatorna a fejtetőtől indul és a két tenyérben végződik. A beavatás után egy kb. három hetes idő alatt a beavatott egész lénye hozzászokik új, magasabb energiaszintű állapotához. Ebben az időszakban a beavatott érezhet időnként testében bizsergést, melegedést vagy más testi érzeteket, főleg olyanokat, melyek a magasabb frekvenciára való áthangolódáshoz kapcsolódhatnak, megváltozhat álomélete, étkezési igénye és még más dolgokat is tapasztalhat, és egyeseknél az is előfordul, hogy semmi változást nem észlel önmagán.

A Reiki oda áramlik a kezelések során, ahol leginkább kifejtheti pozitív, áldásos hatását. A kezelések során a páciens és a kezelő számára egyaránt a betegséggel, illetve az egészséges állapot elérésével kapcsolatos, akár meglepő intuíciók bukkanhatnak fel. Ezeket érdemes leírni, megvizsgálni. A Reikivel végzett kezelések során a páciens és a kezelő egyaránt érezhet hideget, meleget, bizsergést és más testi érzetek is előfordulhatnak. Reikisek, akik beavatást kaptak a módszerbe, kezelhetik vele saját magukat is.
Van úgy, hogy a Reikivel végzett kezelések sem hozzák meg a kívánt mértékű változást (ahogy az sok más kezelés esetén is előfordulhat). Ha ez a helyzet, akkor valami olyan változtatást kell végrehajtani az életvezetésben, amire eddig a páciens nem gondolt vagy nem volt hajlandó. A szükséges változtatások végrehajtásában a Reiki támogatást nyújt.
    
Kezelések során a beavatás során kialakított csatornát használja a kezelő. Ez úgy történik, hogy a kezelő ráteszi tenyereit a kezelni kívánt terület(ek)re vagy kis távolságban (2–40 cm) fölé helyezi és elképzeli azt, hogy a feje tetejére egy aranyfehér fényoszlop „ráül” és a benne kialakított csatornán keresztül ez a fény eljut a kezéhez és ott kilépve a kezelendő terület(ek)ben elnyelődik. A kezelés akkor igazán hatékony, ha hagyják a Reikit dolgozni és nem próbálják programozni. A kezelő próbáljon csak egy csatorna lenni ezen energia számára, semmi más. A kezelés során a ruhát nem kell levenni, a ruházat nem csökkenti a kezelés hatásosságát. A kezelésekhez szükséges idő végét általában egyértelműen lehet észlelni abból, hogy legyengül az energiaáramlás mértéke. Ilyenkor érdemes a páciens más testrészeit kezelni tovább, ha erre mód van.
Reikivel kezelni lehet mindazt, ami élő. Lehet ember, állat, növény, vagy olyan dolog, ami élőlénnyel közvetlen kapcsolatban lesz maximum 6 órán belül (gyógyszer, étel, víz stb.)
A Reikivel végzett kezelések nem pótolják az orvosi beavatkozásokat, a gyógyszereket, de nagyon jól kiegészítik azokat, felerősíti azok terápiás hatását és a mellékhatásokat csökkenti.

Én a Reiki I. fokozatát, és a többi fokozatnál is, a Reiki Association International tananyaga és beavatási módszere szerint tartom. A Reiki I-et egy napban tartom egy 7-8 órás tanfolyam keretében, általában reggel 9 órakor kezdve és délután kb. 1-től 2-ig van az ebédszünet. A maximális létszám 12 fő. Díja: 27.000 Ft/fő.

A Reiki I-es fokozatába beavatás után, csakúgy mint a magasabb fokozatokba való beavatás után, egy átalakulási folyamat veszi kezdetét, ami kb. három hét alatt ér véget. Ebben az időszakban megváltozhatnak az étkezési szokások, intenzívebb álomélet alakulhat ki és lehetnek testi megtisztulási tünetek is (izzadás, bűzösebb széklet, vizelet, stb.) Ezek a változások, ha kellemetlenek, akkor Reiki kezelés hatására enyhülnek.

A Reiki II. fokozatáról
A Reiki II. fokozata az elsőhöz képest annyi változást hoz, hogy az I-es tanfolyamon kialakított Reiki csatorna több energia átvezetésére lesz képes és ez a több energia magasabb frekvenciájú is lesz. Úgy is lehet ezt értelmezni, hogy a Reiki csatorna átmérője megnő és egyidejűleg tovább tisztul. Ez úgy valósul meg, hogy a résztvevő három szimbólumba nyer beavatást és megtanulja, begyakorolja ezen szimbólumok használatát. Így a szükséges kezelési idő lerövidül, illetve az esetlegesen rendelkezésre álló idők alatt több energiát kaphat a kezelt személy, vagy a reikis, ha magát kezeli, mintha „csak” Reiki I-es fokozattal kezelnénk.

Az első szimbólum alkalmas terek harmonizálására, ételek, gyógyszerek energetikai tisztítására, feltöltésére és a tünetek hatékonyabb a kezelésre.
A második szimbólumban a szokásátalakítások támogatására kiválóan alkalmas eszközt is kap a résztvevő, továbbá segít pszichoszomatikus problémák hatékonyabb kezelésében és a lelki megnyugvásban, a stresszek és más lelki problémák levezetésében, átalakításában.
A harmadik szimbólumba való beavatással a reikis képessé válik távkezelésre, amely távolság lehet akár több ezer kilométer is. E szimbólummal képes lesz időben előre küldeni energiát magának vagy másoknak és képessé válik a múltból származó és még jelenleg is ható traumák kezelésére.

A Reiki II-es tanfolyam hatására többeknél megfigyeltem már az intuíció, az érzékeken túli észlelés (ESP) fejlődését. Volt pl. akinek a hízásra való hajlama szűnt meg e tanfolyam után.

A Reiki II-es tanfolyamon megkapott képességek, ahogyan az I-esen is, egész életre szólnak, és bármikor használhatóak, akkor is ha már hosszabb ideje nem kezelt valaki. A szimbólumokról és használatukról egy kis füzetet kap minden résztvevő, hogy akár évek múltával is jól és sikeresen alkalmazhassa a tanultakat, a szimbólumokat.

A Reiki II-t is egy napban tartom egy 7-8 órás tanfolyam keretében, reggel 9 órakor kezdve, és délután kb. 1-től 2-ig van az ebédszünet. A maximális létszám 12 fő. Díja: 34.500 Ft/fő.

A mesteri fokozatról
A Reiki mesteri fokozatába való beavatással a reikis elnyeri a Reiki teljes energia készletét. A második fokozathoz képest annyi változást történik, hogy az I-es tanfolyamon kialakított és a II-es fokozaton tovább „bővített és tisztított” Reiki csatorna még több energia átvezetésére lesz képes és ez a több energia még magasabb frekvenciájú lesz. Ez úgy valósul meg, hogy a résztvevő egy szimbólumba nyer beavatást és megtanulja, begyakorolja e szimbólum használatát.

A mesteri tanfolyamot egy napban tartom, 4 órás tanfolyam keretében. A maximális létszám 6 fő. Díja: 59.500 Ft/fő.

Ha valaki szeretné tanítani a Reikit, akkor a RAI központ által tartott tanári tanfolyamot kell elvégeznie és ott megkapja a képességet ahhoz, hogy oktathassa az I-es, II-es és a mesteri fokozatot.